Mindfulness is de verbinding tussen mijn persoonlijke interesse, passie en werk

Ik ben Petra, 60 jaar en woon samen met mijn vriend en onze zoon van 19 jaar. Ik ben docent, gespecialiseerd in volwasseneneducatie, geven van trainingen en bevoegd om psychologie, pedagogiek en communicatie te doceren. Sinds 1997 ben ik Master Practitionnair NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Gedurende 18 jaar heb ik als bij de gemeente gewerkt als trainer/coach: mensen ondersteunen bij het bedenken, samenstellen en uitvoeren van hun eigen (re-integratie) traject naar de arbeidsmarkt. In die tijd heb ik diverse trainingen in management, effectieve werkbegeleiding en coaching gevolgd.

Al jarenlang houd ik me bezig met stilteoefeningen en meditatie. Mindfulness is de verbinding tussen mijn persoonlijke interesse, passie en werk. Mijn opleiding tot gecertificeerd Mindfulnesstrainer heb ik gevolgd in Amsterdam, bij het Centrum voor Mindfulness. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen, categorie 1 (www.vmbn.nl). Dit betekent dat de cursus Mindfulness mogelijk vergoed kan worden door de zorgverzekeraar. Als docent ben ik geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs.

In 2009 ben ik naast mijn baan begonnen als zelfstandige. Mijn grootse drijfveer is mensen gedurende een periode te begeleiden in hun proces, waarbij ik mijn ervaringen, vaardigheden en kennis, als instrument gebruik. Ik sta als trainer voor betrokkenheid, veiligheid en deskundigheid. Ik geloof niet dat het leven maakbaar is maar wel in het vermogen om met mildheid en begrip jezelf en de eigen situatie tegemoet te treden. Veranderen wat veranderd kan worden en tegelijk ook datgene te aanvaarden wat niet te veranderen is.

Ik werk met kleine groepen (max. 10 pers.) om individuele aandacht te kunnen waarborgen.